Centraldrift för en högre standard

Bibliotekscentrums tjänster och produkter kan levereras med centraldrift. En trygg och säker lösning som gör att du kan fokusera på din verksamhet och dina låntagare.

Läs mer

Centraldrift

Jonny Karlsen, avdelningschef för Mikromarcs centraldrift som är placerad i Oslo, ansvarar för den dagliga verksamheten och övervakar kontinuerligt driften. Han och hans team arbetar ständigt med att förbättra och utveckla centraldriften för framtiden.

– Med drift hos leverantören löser vi kundens problem väsentligt snabbare än tidigare, eftersom datan är mycket mer lättillgänglig för vår personal på support och drift, säger Jonny samtidigt som han påpekar att alla bibliotek är en del av samma miljö och delar på samma stabila plattform.

– När alla bibliotek delar samma plattform blir det lättare för oss att förstå alla parametrar som påverkar miljön. En stor skillnad jämfört med lokala lösningar som dessutom gör tjänsten mer prisvärd, säger Jonny.

Mindre problem

Dagens bibliotekssystem är mycket mer komplexa än tidigare. Fler och fler tjänster kräver att olika system samarbetar för att arbetet ska flyta på så smidigt som möjligt. Dessa utmaningar och svårigheter försvinner helt när allting sköts centralt från samma ställe. Målet är att inga bibliotek ska behöva oroa sig över sina IT-system. Tack vare centraldriften blir det mer tid över till bibliotekets kärnverksamhet.

– Vi har arbetat med Mikromarcs drift under en lång tid och ungefär 1200 nordiska databaser driftas från vårt datacenter. Vi hanterar, uppgraderar, övervakar och säkerhetskopierar våra kunders databaser. Vår moderna maskinpark och vårt helt nya datacenter ger våra kunder stabila driftslösningar av hög kvalitet, säger Jonny.

Bättre arbetsdag

– Vi ser att teknikutvecklingen går snabbare och snabbare, därför är det viktigt att hjälpa våra kunder att utnyttja den moderna tekniken så fort som möjligt. Trenden på marknaden är att bidra med tjänster som inte ingår i kundens kärnverksamhet och på så sätt bidra till en bättre arbetsdag, avslutar Jonny.

Vi har kombinerad användar- och operativsupport under normal kontorstid kl. 08–17. Vår jourtelefon för driftkritiska händelser är öppen kl. 17–20 på vardagar och kl. 10–14 på lördagar – en extra service till våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om våra produkter och tjänster

Ring 0470-53 25 30 Mejla oss