Nyheter

Här hittar du alla våra nyheter!

2019-03-27

SETT-dagarna 9–11 april på Kistamässan

Den 9–11 april är det dags för SETT-dagarna, Skandinaviens största mötesplats inom det moderna och innovativa lärandet, på Kistamässan. Årets tema för SETT-dagarna är ”Co-create and educate”. Besök oss i monter C:20 och var med och tävla om tre ”Skolpaket för 50 barn” från Unicef!

Läs mer
2019-03-20

Användarmöte 15 maj i Helsingborg

Vi är väldigt glada över att kunna bjuda in er till Axiells användarmöte 15 maj 2019 i Helsingborg. Vårt tema för dagen är "interaktion och samspel" – viktiga begrepp som belyser allt från hur vi på Axiell kan samverka för att ge er bästa service, till hur bibliotek, skolor och museum kan interagera med varandra och andra samarbetspartners för att kunna möta besökare med olika behov.

Läs mer
2019-01-28

Nu ingår vi i Axiell-koncernen

Axiell meddelar idag att de förvärvat det norska bolaget Bibliotekenes IT-senter (Bibits), Bibliotekscentrum Sverige AB samt Open Library Solutions (OLS) med biblioteksplattformarna Mikromarc och Saga. Förvärvet innebär att vi stärker våra möjligheter att följa med på den digitala utvecklingsresa som alltmer efterfrågas av både biblioteksmarknaden och låntagarna. Detta innebär i praktiken ingen förändring för kunderna på den svenska marknaden utan Mikromarc och Saga kommer att supporteras som tidigare. Vi ser fram emot att få arbeta vidare med våra kunder och nya kolleger.

Läs mer
2018-11-26

Lär dig något nytt i höst

Under hösten erbjuder Bibliotekcentrum tre stycken webbinarier för dig som arbetar med Mikromarc 3. Föreläsningarna pågår i 20 minuter och behandlar olika områden i programmet. Välkommen med din anmälan!

Läs mer
2018-05-07

Ett smidigare biblioteksdatasystem när Trosa kommun bytte till Mikromarc

Tryggt, smidigt och användarvänligt. Det är tre fördelar som gjorde att Trosa kommun valde Mikromarc när man skulle upphandla ett nytt biblioteksdatasystem. Allt har blivit smidigare i det dagliga arbetet tack vare systemet som har 2 000 personalanvändare och finns vid 750 fysiska bibliotek i Sverige.

Läs mer
2018-04-11

Tr*ffpunkt Mikromarc 2018 den 8-9 november i Helsingfors!

I år kommer Tr*ffpunkt Mikromarc att vara på Clarion Hotel Helsinki Airport, endast ett par minuter med tåg från flygplatsen. Inbjudan och program kommer att publiceras under våren. Hoppas att vi ses i Helsingfors!

Läs mer och anmälan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av det senaste!