Ett smidigare biblioteksdatasystem när Trosa kommun bytte till Mikromarc

Tryggt, smidigt och användarvänligt. Det är tre fördelar som gjorde att Trosa kommun valde Mikromarc när man skulle upphandla ett nytt biblioteksdatasystem. Allt har blivit smidigare i det dagliga arbetet tack vare systemet som har 2 000 personalanvändare och finns vid 750 fysiska bibliotek i Sverige.

– Det kändes tryggt från första kontakten. Bibliotekscentrum var så oerhört lätta att ha att göra med och det kändes direkt att det här kommer att funka för oss. Systemet är väldigt användarvänligt. Nu kan vem som helst i personalen lägga in nya tidskrifter och böcker i systemet, säger Malin Lundin, bibliotekschef i Trosa kommun.

Projektet inför övergången, konverteringsprocessen, själva systemet och utbildningen av personalen har fungerat mycket bra med personligt och proffsigt bemötande. Just det personliga är viktigt för att man ska känna sig trygg som kund, menar Malin Lundin.

– Bibliotekscentrum är oerhört duktiga på den personliga kontakten och stöttningen hela vägen. Det här är ingen stor leverantör där man hamnar i en lång telefonkö för att eventuellt få komma fram och prata med supporten. Det är nog stödet och supporten vi är allra mest nöjda med, säger hon.

Som kund kände hon och personalen sig trygga redan från början i projektet inför systembytet och med utbildningen av personalen. Kombinationen av onlinekonferenser på distans och utbildning på plats med Bibliotekscentrums kunniga personal har gjort att alla frågetecken rätats ut.

– Att ha utbildningen på plats hos oss var guld värt. Idag flyter allt på fint och vi är så himla nöjda med Mikromarc.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av det senaste!